Saturday, October 29, 2011

islemekle olmaz isletmek de lazim

insan olarak imkansizin pesinde olmamizi anlatmiycam...mesela ask bana kalirsa imkansiz birsey...turlu turlu zayifliklarimizin adini ask koymak buyuk haksizlik...yesil gozleri oldugu icin seviyo mesela o kizi ama ona tumden sana asigim diyo...bak yalana bak...sonra yesil gozlerinin kapatamadigi kusurlar oldugunda bu kizcagizin "ya nerde yanlis yaptim" safhasina gecince sahsi mazlum kendini savunulurken buluyo tek celsede asktan muaf oluyo..sonra altinlar sende kalsin, mobilyalari biz almistik girla gitsin!!! yesil gozler? seviyodun cok? noldu canim? iste misalen yalnizligi tercih ederken "neden" aranmaz...ama ask tercih edilirken neden aranir...bu bi bakis olur, bi elektrik- ki su elektrik alma kelimesinden tek tas pirlantadan nefret ettigim kadar nefret ediyorum, biri aski zedeliyo biri evli oldugunu ne kadar da parasi olduguyla ilan ediyo- nese efem nerde kalmistik -iste saat gec oldu uykum da var- islemekle olmaz isletmekte lazim...

isigi kaparmisin uyuyamiyorum!
derdin kimle guzelim kendinle mi benimle mi?

Saturday, October 22, 2011

bi bardak su icer misiniz? hayir su bende gaz yapiyo!!!

ben dogru birsey yaptim bu blogun adini mazlumlar kralligi koymakla "nereye gidiyorsunuz?" ayeti kerimesine itafen aslinda aklimdan hic cikmamasina itafen boyle bir isim dusundum krallik ama mazlum yani kaybedenin yaninda kazananin sevinebilmesi gibi...ne biliim simdi dunyada bu kadar sey olurken guldugumde degisik hissediyorum...kucuk hirslarimizda bogulan, kendini buyuk zanneden ve yine mazlum oldugunu icten ice huzrelerinde hisseden...neden yazdim neden okudun? neden nedenlerde bogulduk?
kaddafi, pkk, zalimlik, ihanet ve benim uzuldugum baska sacma ufak kucuk sapan sacma ve otesi seyler...

bi bardak su icer misiniz?
tesekkur ederim su bende gaz yapiyor

Tuesday, October 18, 2011

MEDRESENIN KUTUPHANESI BIR ISIM TAMLAMASIMIDIR?

Kutuphanelerde ders calisildigina hic inanmamisimdir bunca yil inanmadiktan sonra inanacagimida pek sanmam...kutuphanede ders calisan tipler heryerde calisirlar zaten...nese..bu cesur basin aciklamasindan sonra nerde olduguma dair soruyu siklandirmaya gerek yok sanirim...Kutuphanedeyim isim tamlamasini kim cikarmis onu dusunuyorum... onu cikarirken icad yapmis gibi hissetmis mi? yada tamamlanmayan bi isim gormus cok mu uzulmus? bulduktan sonra anne ben isim tamlamasi buldum demis annesi ne cevap vermis? sevinmislermi? bunlari dusunuyorum....halk arasinda "inek" diye tabir edilen benim lugatimda ise "kutuphanede ders calisabililen" kisilerin aksine kitaplari onlerinde acik bulunan diger insanlar benimle ayni kaderi paylasiyorlar...goz hareketlerine bakip bunu rahatlikla soyleyebilirim! satirlardan baska her yere degen iki kucuk pencere....hayal dunyasina acilmis...neyi basarip neyi basaramadigi gibi buyuk dusunceler hallederken birden yikamasi gereken camasirlar yada odemesi gereken faturalar kafasina takildiginda "aslinda ben onlari halledeyim kafam rahat etsin" seklinde ders calismamaya giydirilen "ama bunu yapmam gerek" kiyafeti ki yalnizca akillilar gorebilir!
bende hep dusunuyorum...gemisi degistiremeyecegim icin gelecegi bilemedigim icin ani kontrol edemedigim icin zavali oldugum icin hepimiz zavalli oldugumuz icin dusunuyorum...mesela okula bilgisayar getirdigimde neden bos bilgisayar gordugumu, ayni zamanda bilgisayarin sarji bittiginde neden etrafindaki tum prize yakin masalrda bilgisayarsiz insanlarin oldugunu, birbirimize karsi hep net olmak icin soz verdigimiz halde arkadasimin bana neden net olmadigini, arkadaslarimin ben hafizim diye gunah islediklerinde neden benimlede irtibati kestiklerini- hasa sanki benim cezalandirma yetkim var yada o kurali ben cikarmisim gibi- butun psikoloji hocalarimin "gay" olmanin aslinda biyolojik bir faktor olduguna bizi inandirmaya calismalarini - madem biyolojik diye aciklama yapiyosun o zaman sende aslinda normal bisey olmadigini kabul ediyosun hocam"bu cumlenin bu kadar uzadigi halde hala kesip atamadigimi falan....
isim tamlamasina donersek ne tamamlanmis ki su dunyada acaba ki isim tamamlansin!!!! isim tamamlanamaz efem o bulana soyleyin ailecek sevinclerini geri alsinlar!!!!!