Tuesday, September 27, 2011

Kral'a

aci cekmeden yazilan hikayeler, orman kokan cicekler ve gozlerin degse bile anlamayacagin satirlar var elimde... ben senin derdinde, sen kendi derdinde, derdim benim pesimde, ne kadar ilerlenirse iste o kadar! her parcada, her satirda,oturusta, kalkista ve dahi uykuda seni dusunmek zorunda olmanin izdirabi var! dusunceden kurtulsan konusmalarda bogulursun dedigini duyar gibiyim..hep sustum, yine susarim...yurek catlayacak degil ya?

terkine derk oldugum

..hani bole ciddiyete en mahrem donemlerinde insanin, bole hassas tak diye biri bisey soruverir hayatin tam ortasina atar seni...ayni ortalikta kiyafetsiz kalmak gibi..sen baska alemlerde yuzerken, dedim ya en ama en hassas aninda biri bisey sorar seni tutar ceker o kuyudan... uykunun en tatli aninda uyandirilmak gibi....insanlarin ustunden neden?nasil? nicin? sorularina cevap aramis ve hayli yorulmus bir bezgin var karsinda..gercege donmek en son ihtiyaci olan sey aslinda.... madem ki dondum..bir haberle nasil sarsildim onu anlatayim..sanki butun hayatim elimden alindi..biri sizi terkederken aslinda sizden ayrilmis olmuyor sadece...benim acimdan terkedilmekte dort ayrilik gizli..terkedenin ayriligi, terkedilenin ayriligi, terkedenin hayallerinden ayrilik terkedilene coken ayrilik ve elbete hayatina coken de ( hayir lutfen tek tek sayip ama burda bes seyden bahsediyosun diye laga luga yapma gozunu seviim o kisi sen olma)...terkedilen icin hic bir sevinc yoksa da terkeden icin "yeni" kavramina acilmak aliskanliklarindan kacmak, senin gozyaslarin uzerinden olsada, cok sevincli ve ilginc...terkeden aktif oldugu icin mutlu, terkedilen bu eylem karsisinda pasif kaldigi icin ziyadesiyle ve hic atlatamayacagi sekilde ,omru boyunca diyebilirim, pasif!
sen sehri terkedeceksin, terkedildigine mi, sehri terkettigine mi yoksa terkedene mi aglayacaksin? aglamak gitme demekten daha onurlu bir eylem nasilsa!

karar senin!